Az a Véres Massza, Ami az Élet: Prológus

Miután hosszú korszakokat töltött a végtelen űr kutatásával és meghódításával, az emberiség életet fedezett fel, amely nem vezethető vissza az Első Földre.

Sok fényévre Új Europától, távolabb a Helena naprendszer iker bolygóitól, az X-S-től és az X-A-tól, a tudósok vitathatatlannak tűnő bizonyítékot találtak idegen organizmusok létezésére. Ez volt az első alkalom, hogy bármilyen szatellit-szonda eljutott az UG-746368 galaxisba, potenciálisan terraformálható égitesteket keresvén. A küldetése az volt, hogy képeket készítsen pár bolygóról és jelentést küldjön vissza Neoterrára. Mindenki legnagyobb meglepetésére valamit észlelt egy névtelen naprendszer magányos bolygóján. A sztratoszférából készített fotók számos zöld foltot mutattak a felszínen, melyek könnyedén lehetnek hasonlatosak az általunk is ismert mohákhoz vagy fotoszintetizáló baktériumokhoz. Az újonnan felfedezett égitestet gyorsan és találóan Genezis-2-nek nevezték el. A VRNet az összes fórumával, blogjával és showjával együtt tele volt a földrengető hírrel. A 109 kolonizált világban majdnem mindenki tudott a történésről, talán Judas, Blacksoil és még néhány sötét hely kivételével. Az Egyesült Naprendszerek Köztársasága lelkesen indította útjára a legelső emberi kutatócsoportot a Genezis-2-re. Egy hónap alatt összeállt a csapat és minden készen állt az indulásra.

Laura Rivelt, a tehetséges és tisztelt hadseregparancsnokot, aki igen ismeretes volt a biológia és a genetika szakterületén, kérték fel, hogy vezesse az expedíciót.